Gaois

Cóip statach de shonraí a easpórtáiltear ó IATE ó am go chéile atá sa chnuasach seo. Níor cheart glacadh leis gurb ionann i gcónaí an t-eolas a thugtar faoi iontráil anseo agus a bhfuil sa leagan reatha den iontráil ar IATE. Is féidir an leagan reatha sin a cheadú ach cliceáil ar an nasc atá ar thaobh na láimhe deise ag barr gach iontrála. Breis eolais »

6 thoradh

  1. AGRI-FOODSTUFFS|beverages and sugar|beverage|alcoholic beverage|wine · AGRI-FOODSTUFFS|plant product|fruit · AGRICULTURE, FORESTRY AND FISHERIES|agricultural activity|agricultural product
    fíonchaor úr Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Comhthéacs 'Ní dhéanfar an méadú i neart alcóil nádúrtha de réir toirte dá bhforáiltear i Roinn A ach amháin: (a) i gcás fíonchaor úr, úrfhíona fíonchaor faoi choipeadh nó fíona nua atá fós faoi choipeadh, trí shiúcrós, úrfhíon fíonchaor tiubhaithe nó úrfhíon fíonchaor tiubhaithe coigeartaithe a chur leis...' Tagairt Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagrú na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghairtear Rialacháin (CEE) Uimh. 922/72, (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001 agus (CE) Uimh. 1234/2007 ón gComhairle, CELEX:02013R1308-20201229/GA
    frische Weintrauben | frische Trauben | Weintrauben
    de
    fresh grapes | fresh grape
    en
    Sainmhíniú fruit of the vine used in making wine, ripe or even slightly raisined, which may be crushed or pressed by normal wine-cellar means and which may spontaneously produce alcoholic fermentation Tagairt Regulation (EU) No 1308/2013 of the European Parliament and of the Council of 17 December 2013 establishing a common organisation of the markets in agricultural products
    raisin frais
    fr
    Sainmhíniú fruit de la vigne utilisé en vinification, mûr ou même légèrement passerillé, susceptible d'être foulé ou pressé avec des moyens ordinaires de cave et d'engendrer spontanément une fermentation alcoolique Tagairt Règlement (UE) no 1308/2013 portant organisation commune des marchés des produits agricoles et abrogeant les règlements (CEE) no 922/72, (CEE) no 234/79, (CE) no 1037/2001 et (CE) no 1234/2007 du Conseil
  2. AGRI-FOODSTUFFS|food technology|food technology|vinification · AGRICULTURE, FORESTRY AND FISHERIES|agricultural activity|crop production
    marc Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Comhthéacs 'Cinnfidh Ballstáit, ag cur dálaí áitiúla agus teicniúla san áireamh, an íoschion alcóil a bheidh sa mharc agus sa mhoirt tar éis bhrú na bhfíonchaor.' Tagairt Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagraíocht na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghairtear Rialacháin (CEE) Uimh. 922/72, (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001, agus (CE) Uimh. 1234/2007 ón gComhairle, CELEX:32013R1308/GA
    marc fíonchaor Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Comhthéacs 'Seachas alcól, biotáillí agus piquette, ní dhéanfar fíon ná aon deoch eile a ceapadh lena chaitheamh ag an duine a tháirgeadh ó mhoirt fíona nó ó mharc fíonchaor.' Tagairt Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagraíocht na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghairtear Rialacháin (CEE) Uimh. 922/72, (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001, agus (CE) Uimh. 1234/2007 ón gComhairle, CELEX:32013R1308/GA
    Sainmhíniú an t-iarmhar ó fhíonchaora úra a bhrú, cibé acu atá siad coipthe nó nach bhfuil Tagairt Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagraíocht na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghairtear Rialacháin (CEE) Uimh. 922/72, (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001, agus (CE) Uimh. 1234/2007 ón gComhairle, CELEX:32013R1308/GA
    Trester von Weintrauben | Traubentrester | Treber | Trester
    de
    Sainmhíniú 1) Bezeichnung fuer die festen Bestandteile der Trauben, die nach der Kelterung zurueckbleiben und oft als Duengemittel verwendet werden 2) Trester: Bezeichnung für die festen Bestandteile der Trauben, die nach der Kelterung zurückbleiben (Lexique de la vigne et du vin) Treber: bezeichnet vor allem die bei der Bierherstellung anfallenden Rückstände und wird seltener für die Weinherstellung verwendet. Tagairt office international de la vigne et du vin
    Nóta MISC: aus EG-Wörterverzeichnis.
    pomace | marc | grape marc
    en
    Sainmhíniú residue of the winemaking industry that consists of grape seeds and grape skins Tagairt D. Basso, E. Weiss-Hortala, F. Patuzzi, M. Baratieri, L. Fiori, 'In Deep Analysis on the Behavior of Grape Marc Constituents during Hydrothermal Carbonization' (23.1.2020), energies
    marc de raisins | marc | marc de raisin
    fr
    Sainmhíniú partie solide de la vendange, constituée des peaux et des pépins, éventuellement des rafles, formant un amas compact pendant la cuvaison ou après le pressurage Tagairt Lexique tiré du livre d'Emile Peynaud , "Le vin et les jours", éditions Dunod (30.9.2019)
  3. AGRICULTURE, FORESTRY AND FISHERIES · AGRICULTURE, FORESTRY AND FISHERIES|agricultural activity|crop production
    úrfhíon fíonchaor agus é coiscthe ó choipeadh trí alcól a chur leis Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    úrfhíon fíonchaor Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Wein aus frischen Weintrauben
    de
    wine of fresh grapes | grape must with fermentation arrested by the addition of alcohol
    en
    vins de raisins frais | moûts de raisins frais mutés à l'alcool (y compris les mistelles)
    fr