Gaois

Bailiúchán téarmaí dlí agus reachtaíochta i nGaeilge a baineadh as bunachar ilteangach téarmaí an Aontais Eorpaigh. Breis eolais »

7 toradh

  1. medical science
    uaine aigéadach lonrach BS Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    E142 Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Brillantsäuregrün BS | E142 | Grün S | CI food green 4 | Lisamingrün
    de
    Sainmhíniú Natriumverbindung Tagairt DIE LEBENSMITTELZUSÄTZE UND DER VERBRAUCHER(1980)-GD XI
    green S | CI food green 4 | acid brilliant green BS | brilliant green BS
    en
    colorant alimentaire CI 4 | vert S | vert acide brillant BS | E142
    fr
    E 142
    mul
  2. chemical compound · food additive
    donn seacláide HT Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    E155 Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    E155 | Braun HT | CI food brown 3
    de
    chocolate brown HT | brown HT | CI food brown 3 | E155 | E 155
    en
    Sainmhíniú brown synthetic coal tar diazo dye Tagairt Wikipedia > BrownHT, http://en.wikipedia.org/wiki/Brown_HT [21.9.2011]
    Nóta It is used to substitute cocoa or caramel as a colorant. It is used mainly in chocolate cakes, but also in milk, cheese, yoghurt, jam, fruit products, fish, and other products.
    colorant alimentaire brun CI 3 | E155 | brun HT
    fr
  3. food additive
    E104 Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Comhthéacs 'Bianna ina bhfuil ceann amháin nó níos mó ná ceann amháin de na biadhathanna seo a leanas: Buí cuineoilín (E 104) . . .seachas bianna ina n-úsáidtear an dath/na dathanna chun críocha sláinte nó chun marcáil eile a dhéanamh ar tháirgí feola nó chun stampáil nó dathú maisitheach a dhéanamh ar bhlaoscanna uibhe.' Tagairt Rialachán (CE) Uimh. 1333/2008 maidir le breiseáin bia CELEX:32008R1333/GA
    buí cuineoilín Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Comhthéacs 'Bianna ina bhfuil ceann amháin nó níos mó ná ceann amháin de na biadhathanna seo a leanas: Buí cuineoilín (E 104) . . . seachas bianna ina n-úsáidtear an dath/na dathanna chun críocha sláinte nó chun marcáil eile a dhéanamh ar tháirgí feola nó chun stampáil nó dathú maisitheach a dhéanamh ar bhlaoscanna uibhe.' Tagairt Rialachán (CE) Uimh. 1333/2008 maidir le breiseáin bia CELEX:32008R1333/GA
    E104 | Chinolingelb | CI food yellow 13
    de
    Sainmhíniú Natriumverbindung Tagairt DIE LEBENSMITTELZUSÄTZE UND DER VERBRAUCHER(1980)-GD XI
    quinoline yellow | CI food yellow 13
    en
    jaune de quinoléine | colorant alimentaire jaune CI 13 | E104
    fr
    E 104
    mul
  4. food additive
    déshóidiam 2- hiodrocsa-1-(4-sulfónáitifeiniolasa) naftailéin-6-sulfónáitv Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Buí oráiste Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Dinatrium-2-hydroxy-1-(4-sulfophenylazo) naphthalin-6-sulfonat | Gelborange S | CI food yellow 3 | FD&C yellow 6 | Orange Yellow S | Sunset Yellow FCF
    de
    Sainmhíniú Dinatrium-Verbindung Tagairt DIE LEBENSMITTELZUSÄTZE UND DER VERBRAUCHER(1980)-GD XI
    FD&C Yellow No. 6 | Sunset Yellow FCF | Orange yellow S | disodium 2-hydroxy-1-(4-sulfonatophenylazo)naphthalene-6-sulfonate | sunset yellow F | CI food yellow 3 | Crelborange S
    en
    Nóta Colour
    sunset yellow FCF | colorant alimentaire jaune CI no 3 | jaune FCF | sel disodique de l’acide hydroxy-2-(sulfo-4-phénylazo)-1-naphtalènesulfonique-6 | jaune orangé S
    fr
    E 110 | E110 | C16H10N2Na2O7S2
    mul
  5. chemical compound · food additive
    dubh lonrach BN Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    E151 Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Brillantschwarz BN | Schwarz PN
    de
    CI food black 1 | brilliant black PN | black PN
    en
    Sainmhíniú water soluble synthetic black diazo dye consisting essentially of tetrasodium 4-acetamido-5-hydroxy-6-[7-sulfonato-4-(4-sulfonatophenylazo)-1-naphthylazo]naphthalene-1,7-disulfonate, but calcium and potassium salts are allowed as well Tagairt COM-Terminology Coordination, based on:FAO/WHO Food Standards. Codex Alimentarius. JECFA. BRILLIANT BLACK PN, http://www.fao.org/ag/agn/jecfa-additives/specs/Monograph1/Additive-058.pdf [13.2.2014]
    Nóta When used as a food dye, its E number is E151. It is used in food decorations and coatings, desserts, sweets, ice cream, mustard, red fruit jams, soft drinks, flavored milk drinks, fish paste, lumpfish caviar and other foods
    noir brillant BN | colorant alimentaire noir CI 1 | E151
    fr
    E 151
    mul
  6. food additive
    dearg alúra Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Comhthéacs 'Bianna ina bhfuil ceann amháin nó níos mó ná ceann amháin de na biadhathanna seo a leanas: Dearg alúra (E129) . . . seachas bianna ina n-úsáidtear an dath/na dathanna chun críocha sláinte nó chun marcáil eile a dhéanamh ar tháirgí feola nó chun stampáil nó dathú maisitheach a dhéanamh ar bhlaoscanna uibhe.' Tagairt Rialachán (CE) Uimh. 1333/2008 maidir le breiseáin bia. CELEX:32008R1333/GA
    E129 Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Comhthéacs 'Bianna ina bhfuil ceann amháin nó níos mó ná ceann amháin de na biadhathanna seo a leanas: Dearg alúra (E129) . . . seachas bianna ina n-úsáidtear an dath/na dathanna chun críocha sláinte nó chun marcáil eile a dhéanamh ar tháirgí feola nó chun stampáil nó dathú maisitheach a dhéanamh ar bhlaoscanna uibhe.' Tagairt Rialachán (CE) Uimh. 1333/2008 maidir le breiseáin bia CELEX:32008R1333/GA
    E129 | Allurarot AC
    de
    CI food red 17 | allura red AC
    en
    colorant alimentaire rouge CI no.17 | rouge allura AC | E129 | rouge allure AC
    fr
    E129 | E 129
    mul
Gaois

Ár leithscéal

Níl an suíomh seo comhoiriúnach leis an mbrabhsálaí gréasáin Microsoft Internet Explorer. Bain úsáid as Chrome, Edge, Firefox, Opera, nó brabhsálaí nua-aimseartha eile chun teacht ar ábhar an tsuímh.

Déan teagmháil linn ag gaois@dcu.ie sa chás go mbíonn aon cheist agat.