- Ceimic Chemistry
#5928
- acid s
- en
Aigéad hidreafluarach, dobhar-thuaslagáin a bhfuil méid nach mo ná 60 faoin gcéad d'aigéad íonghlan iontu.
Hydrofluoric acid, aqueous solutions containing not more than 60 per cent pure acid.
Aigéad hidreafluarach, dobhar-thuaslagáin a bhfuil méid nach mo ná 60 faoin gcéad d'aigéad íonghlan iontu.
Hydrofluoric acid, aqueous solutions containing not more than 60 per cent pure acid.
Eistir aigéadacha aicéiteacha de mhonai-agus de dhé-ghlicrídí d'aigéid shailleacha.
Acetic acid esters of mono-and diglycerides of fatty acids.
Ceallalós íonaithe páirt-dípholaiméirithe arna ullmhú trí hidrealú aigéadach a dhéanamh ar alfa-ceallalós a fhaightear go díreach ó ábhar plandúil snáithíneach.
Purified partially depolymerised cellulose prepared by acid hydrolysis of alpha-cellulose obtained directly from fibrous plant material.
Tar éis é a dhriogadh i meán aigéadach agus a úscadh le héitear dé-isipeintile, íonghlantar an t-úsc agus cóireáiltear é le tuaslagán 4-aimínfheineasóin.
After distillation in an acid medium and extraction by di-isopentyl eteher, the extract is purified and treated with a solution of 4-aminophenazone.
Níl an modh bailí má tá substaintí trasnaíochta i láthair, go háirithe méideanna móra copair agus aigéid ascorbaigh.
The method is not valid in the presence of interfering substances, particularly large amounts of copper and ascorbic acid.
a colorless crystalline solid and the simplest aromatic carboxylic acid
a carboxylic acid with the structural formula CH3CH2CH2-COOH
0.1 % ar a mhéid arna ríomh mar aigéad butaireach.
Not more than 0.1% calculated as butyric acid.
Eistir aigéadacha citreacha de mhonai-agus de dhé-ghlicrídí d'aigéid shailleacha.
Citric acid esters of mono-and di-glycerides of fatty acids.
Nuair a dhéantar an guma a hidrealú ar aigéad tugann sé L-arabanós, D-galachtós, D-mannós, D-Xialós agus aigéad D-glúcúrónach.
On acid hydrolysis the gum yields L-arabinose, D-galactose, D-mannose, D-xylose and D-glucuronic acid.
Eistir pholaigliocrólacha d'aigéid shailleacha dhémhéirithe d'ola phónaire shoighe.
Polyglycerol esters of dimerised fatty acids of soya bean oil.
Salann teitreasóidiarn den aigéad 1-[4-(4-sulfó-l- fionalasó)- 7 -sulfó-1-naftalazo]-1-hidreocsa- 7-aimin-nali-tailéin-3, 6-déshulfónach.
Tetrasodium salt of 1-14-(4-sulpho-1-phenylazo)-7-sulpho-1- naphthylazo]-1-hydroxy-7-amino-naphtha- lene-3, 6-disulphonic acid.
I gcás go gcuirfear aigéad Malach-DL, agus aigéad Malach-L leis an sú nó leis an neachtar ní mó ná 3g comhiomlán na n-aigéad a chuirfear leo.
If DL-Malic acid and L-Malic acid are added, the aggregate of the added acids shall not exceed 3g.
Toilleadh iomlán na n-eistear d'aigéid shailleacha.
Total fatty acid ester content.
Eistir aigéid shailligh lachtalaithe de ghliocról agus de phropán -1, 2-dé-ól.
Lactylated fatty acid esters of glycerol and propane-1, 2-diol.