Gaois

Téarmaí cosúla:

Cóip statach de shonraí a easpórtáiltear ó IATE ó am go chéile atá sa chnuasach seo. Níor cheart glacadh leis gurb ionann i gcónaí an t-eolas a thugtar faoi iontráil anseo agus a bhfuil sa leagan reatha den iontráil ar IATE. Is féidir an leagan reatha sin a cheadú ach cliceáil ar an nasc atá ar thaobh na láimhe deise ag barr gach iontrála. Breis eolais »

2 thoradh

  1. AGRI-FOODSTUFFS|beverages and sugar|sugar · AGRICULTURE, FORESTRY AND FISHERIES
    candaí Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Comhthéacs ‘Candaí ar a bhfuil dianbhlas; meáchan in aghaidh an chandaí nach mó ná 1g.’ Tagairt Togra leasaithe le haghaidh Rialacháin maidir le blastáin agus comhábhair áirithe bia ina bhfuil airíonna blaistithe agus atá le húsáid i mbianna agus ar bhianna agus lena leasaítear Rialachán (CEE) Uimh. 1576/89 ón gComhairle, Rialachán (CEE) Uimh. 1601/91 ón gComhairle, Rialachán (CE) Uimh. 2232/96 agus Treoir 2000/13/CE, CELEX:52007PC0671/GA
    candaí siúcra Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Kandis | Zuckerkand | Kandiszucker
    de
    Sainmhíniú durch sehr langsame Kristallisation aus Raffinadelösungen gewonnener, besonders großer Zuckerkristall Tagairt Lebensmittel-Lexikon: http://www.lebensmittellexikon.de/k0002070.php [13.7.2009]
    Nóta Es gibt braunen und weißen Kandis; der braune Kandis erhält seine Farbe durch Karamelisierungsprodukte (Zuckerkulör oder Karamel); DIV: cba, 26.08.2005
    candy | sugar candy
    en
    Sainmhíniú large crystals of sugar obtained by repeated boiling and slow evaporation of highly purified sugar syrup Tagairt Concise Oxford Dictionary; sugarontheweb http://www.sugarontheweb.com/idsucre.php?ssrubr=7&contenu=14 (13/7/2006)
    candi | sucre candi
    fr
    Nóta "De betterave ou de canne, le sucre candi résulte de la cristallisation, pendant 10 à 12 jours, d’un sirop très pur concentré et chaud. Le sirop est ensuite mis à refroidir lentement à température ambiante. C’est la caramélisation qui lui donne sa jolie couleur brune." [CEDUS, http://www.lesucre.com/site/idsucre.php?ssrubr=7&contenu=22 (14/07/2005) ]