Gaois

This is a static copy of data that is exported from IATE on an occasional basis. It should not be assumed that information provided about an entry here will always correspond to the current version of the entry in IATE. That current version can be checked by clicking on the link on the upper right hand side of each entry. More information »

3 results

  1. AGRI-FOODSTUFFS|foodstuff|processed food product
    geilitín Reference 'geilitín'. Hussey, M. Fréamh an Eolais. Coiscéim, Baile Átha Cliath, 2011.Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Context 'Féadfar amhábhair do tháirgeadh geilitín nó collaigine nach bhfuil sé i gceist iad a úsáid do thomhaltas daonna a stóráil, a chóireáil nó a phróiseáil sna bunaíochtaí sin a bhfuil údarú sainiúil faighte acu i gcomhréir le Rialachán (CE) Uimh. 853/2004, Iarscríbhinn III, Roinn XIV, Caibidil I, pointe 5 agus Roinn XV, Caibidil I, pointe 5, a fhad agus a bheidh cosc ar an riosca chun galair a leathadh trí dheighilt a dhéanamh ar na hamhábhair sin ó amhábhair chun táirgí de bhunadh ainmhíoch a tháirgeadh.' Reference "Rialachán (CE) Uimh. 1069/2009 lena leagtar síos rialacha sláinte maidir le seachtháirgí ainmhithe agus táirgí díorthaithe nach bhfuil ceaptha mar bhia don duine agus lena n-aisghairtear Rialachán (CE) Uimh. 1774/2002 (Rialachán maidir le seachtháirgí ainmhithe), CELEX:32009R1069/GA"
    Definition próitéin a tháirgtear nuair a fhiuchtar collaigin (próitéin shnáithíneach a fhaightear i gcnámha, craiceann agus gruaig) in uisce Reference 'geilitín'. Hussey, M. Fréamh an Eolais. Coiscéim, Baile Átha Cliath, 2011.
    Gelatine
    de
    Definition natürliches, lösliches Protein, gelierend oder nichtgelierend, das durch die teilweise Hydrolyse von Kollagen aus Knochen, Häuten und Fellen, Sehnen und Bändern von Tieren gewonnen wird Reference "Verordnung (EG) Nr. 853/2004 des Europäischen Parlaments und des Rates vom 29. April 2004 mit spezifischen Hygienevorschriften für Lebensmittel tierischen Ursprungs"
    gelatine
    en
    Definition natural, soluble protein, gelling or non-gelling, obtained by the partial hydrolysis of collagen produced from bones, hides and skins, tendons and sinews of animals Reference "Regulation (EC) No 853/2004 laying down specific hygiene rules for food of animal origin, CELEX:02004R0853-20171121/EN"
    gélatine
    fr
    Definition protéine animale retirée des os, cartilages ou peaux d'animaux, et utilisée pour le collage des vins Reference office international de la vigne et du vin
  2. SOCIAL QUESTIONS|health|pharmaceutical industry
    capsúl geilitín Reference Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Gelatinekapsel
    de
    gelatine capsule
    en
    Definition "capsule [ IATE:3511722 ], the shell of which is made up of gelatin" Reference "COM-Terminology Coordination, based on:European Pharmacopoeia 5.0 - 01/2005:0016. Capsules http://lib.njutcm.edu.cn/yaodian/ep/EP5.0/07_monographs_on_dosage_forms/Capsules.pdf [12.12.2013]"
    gélule | capsule de gélatine
    fr