Gaois

This is a static copy of data that is exported from IATE on an occasional basis. It should not be assumed that information provided about an entry here will always correspond to the current version of the entry in IATE. That current version can be checked by clicking on the link on the upper right hand side of each entry. More information »

3 results

  1. AGRI-FOODSTUFFS|food technology|food technology|vinification · AGRI-FOODSTUFFS|beverages and sugar|beverage
    brú Reference Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Context 'Ciallaíonn 'marc fíonchaor' an t-iarmhar ó fhíonchaora úra a bhrú, cibé acu atá siad coipthe nó nach bhfuil.' Reference "Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagraíocht na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghaitear Rialacháin (CEE) Uimh. 922/72. (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001, agus (CE) Uimh. 1234/2007 ón gComhairle, CELEX:32013R1308/GA"
    Keltern | Pressen
    de
    Definition das Abpressen des Leseguts oder der Maische zur Gewinnung des Traubensaftes (Mostes) Reference office international de la vigne et du vin
    pressing
    en
    Definition "operation consisting of pressing the harvested grapes or the marc so as to extract the liquid part" Reference "International Code of Oenological Practices, 2017 Issue (15.10.2019), International Organisation of Vine and Wine"
    pressurage | pressurage en rouge | pressurage en blanc
    fr
    Definition "opération qui consiste à écraser délicatement les baies de raisin ou le marc afin d’en extraire la partie liquide" Reference " COM-FR d'après: 1. Site de M. Véron – Cours œnologie > Lexique du vin > P > Pressurage (10.9.2019) 2. Site de l’OIV, Code international des pratiques œnologiques (2019) (19.9.2019)"
    Comment " Le pressurage doit être effectué dans les délais les plus courts après la cueillette pour la vendange fraîche, ou après le foulage pour les raisins foulés. Il doit être lent et progressif et réalisé de manière à comprimer le marc sans briser ou écraser les tissus des parties solides de la vendange. Voir aussi: supressurage"
  2. AGRI-FOODSTUFFS|food technology|food technology
    díchur Reference Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Context 'ciallaíonn “bia chun críocha speisialta míochaine” bia atá próiseáilte nó foirmlithe go sonrach agus a cheaptar lena úsáid mar bhia chun aiste bia othar, lena n-áirítear naíonáin, a bhainistiú agus atá le húsáid faoi chúram leighis agus atá ceaptha lena úsáid do bheathú eisiach nó páirteach othar a bhfuil cumas teoranta, lagaithe nó suaite acu maidir le gnáthbhia nó cothaithigh áirithe sa ghnáthbhia nó meitibilítí a ghlacadh, a dhíleá, a ionsú, a mheitibiliú nó a dhíchur, nó othar a bhfuil ceanglais chothaíochais eile acu arna gcinneadh ag an lucht leighis, ar othair iad nach féidir a n-aiste bia a bhainistiú tríd an ngnáthaiste bia amháin a mhodhnú;' Reference "Rialachán (AE) Uimh. 609/2013 maidir le bia a cheaptar lena úsáid mar bhia do naíonáin agus do leanaí óga, maidir le bia chun críocha speisialta míochaine, agus maidir le hionadach ar an aiste bia iomlán chun meáchan a rialú agus lena n-aisghairtear Treoir 92/52/CEE ón gComhairle, Treoir 96/8/CE ón gCoimisiún, Treoir 1999/21/CE ón gCoimisiún, Treoir 2006/125/CE ón gCoimisiún, Treoir 2006/141/CE ón gCoimisiún, Treoir 2009/39/CE ó Pharlaimint na hEorpa agus ón gComhairle, Rialachán (CE) Uimh. 41/2009 ón gCoimisiún agus Rialachán (CE) Uimh. 953/2009 ón gCoimisiún, CELEX:32013R0609/GA"
    Pressen
    de
    Definition Gewinnung von Öl/Fett durch Pressen Reference "VERORDNUNG (EU) Nr. 575/2011 DER KOMMISSION vom 16. Juni 2011zum Katalog der Einzelfuttermittel CELEX:32011R0575/DE"
    expelling
    en
    Definition removal of oil/fat by pressing Reference "Regulation (EU) No 575/2011 on the Catalogue of feed materials, CELEX:32011R0575/EN"
    dégraissage par pressage | déshuilage par pressage
    fr
    Definition élimination d’huile/de matières grasses par pressage Reference "Règlement (UE) n° 575/2011 de la Commission du 16 juin 2011 relatif au catalogue des matières premières pour aliments des animaux, CELEX:32011R0575/FR"
  3. PRODUCTION, TECHNOLOGY AND RESEARCH|technology and technical regulations · INDUSTRY|industrial structures and policy|industrial structures
    páipéar cabhartha Reference Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    geprägtes Papier | durch Pressen oder Prägen gemustertes Papier
    de
    embossed paper | goffered paper
    en
    Definition embossed papers are those on which a perceptible unevenness of surface has been obtained,generally after the paper is made,by passing the paper,either in the wet or dry state,between rollers embossed or engraved on the surface with a pattern,or by pressing it with engraved or embossed metal plates Reference Customs Tariff,Notex CCD,48.05
    papier gaufré | papier estampe
    fr
    Definition papier ayant reçu en creux ou en relief un dessin généralement par pression d'un rouleau ou d'une plaque gravés Reference NF Q 01-005:juillet 1976