AGRI-FOODSTUFFS|food technology|food additive
- blastán próisis theirmigh Reference "Rialachán (CE) Uimh. 1334/2008 maidir le blastáin agus maidir le comhábhair áirithe bia a bhfuil airíonna blaistithe acu agus atá le húsáid i mbianna agus ar bhianna agus lena leasaítear Rialachán (CEE) Uimh. 1601/91 ón gComhairle, Rialachán (CE) Uimh. 2232/96 agus Rialachán (CE) Uimh. 110/2008 agus Treoir 2000/13/CE, CELEX:32008R1334/GA ;Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex"
- ga
- Definition táirge a fhaightear tar éis cóireála teasa ó mheascán de chomhábhair nach bhfuil airíonna blaistithe acu astu féin, ar comhábhar ina bhfuil nítrigin (aimín) i gceann amháin díobh ar a laghad agus ar siúcra dí-ocsaídithe ceann eile Reference "Rialachán (CE) Uimh. 1334/2008 maidir le blastáin agus maidir le comhábhair áirithe bia a bhfuil airíonna blaistithe acu agus atá le húsáid i mbianna agus ar bhianna agus lena leasaítear Rialachán (CEE) Uimh. 1601/91 ón gComhairle, Rialachán (CE) Uimh. 2232/96 agus Rialachán (CE) Uimh. 110/2008 agus Treoir 2000/13/CE, CELEX:32008R1334/GA"
- thermal process flavouring
- en
- Definition product obtained after heat treatment from a mixture of ingredients not necessarily having flavouring properties themselves, of which at least one contains nitrogen (amino) and another is a reducing sugar Reference "Regulation No 1334/2008 on flavourings and certain food ingredients with flavouring properties for use in and on foods, CELEX:32008R1334/EN"
- Comment The ingredients for the production of thermal process flavourings may be: (i) food;and/or(ii) source material other than food.