Gaois

This is a static copy of data that is exported from IATE on an occasional basis. It should not be assumed that information provided about an entry here will always correspond to the current version of the entry in IATE. That current version can be checked by clicking on the link on the upper right hand side of each entry. More information »

1 result

  1. AGRI-FOODSTUFFS|beverages and sugar|sugar · INDUSTRY|chemistry
    maltós Reference "Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagraíocht na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghaitear Rialacháin (CEE)Uimhi 922/72. (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001, agus (CE) Uimh. 1234/2007 ón gComhairle, CELEX:32013R1308/GA ;Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex"
    ga
    Context ‘Sa chóras díleáite briseann an einsím, amaláis, stáirse ina mhaltós agus briseann an einsím, maltáis, maltós ina ghlúcós.’ Reference Kennedy, D. et al., Eolaíocht na Linne seo, Elliot, M. et al. a d'aistrigh, An Gúm, Baile Átha Cliath, 1992 (i Nua-Chorpas na hÉireann a aimsíodh)
    Definition déshiúicríd (siúcra braiche) atá foirmithe as dhá aonad ghlúcóis nascáil α(1→4) Reference Ollscoil Chathair Bhaile Átha Cliath (DCU), bunaithe ar: 'maltós'. Hussey, M. Fréamh an Eolais. Coiscéim, Baile Átha Cliath, 2011.
    Maltose | Malzzucker
    de
    Definition weißer kristalliner Zweifachzucker (Disaccharid), Aubbauprodukt derStärke Reference "Wikipedia: http://de.wikipedia.org/wiki/Maltose [28.9.2009]"
    Comment kommt besonders in Honig, Brot, Bier und Malzextrakt vor; DIV: AKO 23/06/2004, UPD: cba, 28.9.2009
    malt sugar | maltose
    en
    Definition a white crystalline sugar formed during the digestion of starches Reference "http://dict.die.net/maltose/ (24.06.2004)"
    maltose | sucre de malt
    fr
    Definition Diholoside, produit d'hydrolyse de l'amidon et de glycogène. Composé de deux molécules de glucose. Constitue le sucre de malt obtenu par saccharification. Reference "Grand dictionnaire terminologique (Office québécois de la langue française, 1982), http://www.granddictionnaire.com/"