Gaois

Cóip statach de shonraí a easpórtáiltear ó IATE ó am go chéile atá sa chnuasach seo. Níor cheart glacadh leis gurb ionann i gcónaí an t-eolas a thugtar faoi iontráil anseo agus a bhfuil sa leagan reatha den iontráil ar IATE. Is féidir an leagan reatha sin a cheadú ach cliceáil ar an nasc atá ar thaobh na láimhe deise ag barr gach iontrála. Breis eolais »

1 toradh

  1. AGRI-FOODSTUFFS|food technology|food technology · AGRI-FOODSTUFFS|food technology|food technology|vinification · AGRI-FOODSTUFFS|beverages and sugar|beverage
    róbhrú fíonchaor Tagairt "Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagraíocht na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghaitear Rialacháin (CEE) Uimh. 922/72. (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001, agus (CE) Uimh. 1234/2007 ón gComhairle, CELEX:32013R1308/GA Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex"
    ga
    vollständiges Auspressen
    de
    over-pressing
    en
    Sainmhíniú excessive pressing of grapes for wine leading to over-extraction of textural components of the grape (skins, pips, stalk) Tagairt " COM-EN, based on: Site abcduvin.com > S > Surpressurage (17.9.2019)"
    surpressurage | surpressage
    fr
    Sainmhíniú "pressurage excessif des raisins entraînant l'extraction d'un excès de matières organiques (peaux, pépin, rafle) lors de la presse des raisins" Tagairt "Site abcduvin.com > S > Surpressurage (17.9.2019)"
    Nóta 1. Le surpressurage nuit à la qualité du vin, en apportant trop de matières solides et des goûts herbacés et végétaux provenant des rafles et des pépins. 2. Le surpressurage est interdit par la réglementation européenne