Gaois

Cóip statach de shonraí a easpórtáiltear ó IATE ó am go chéile atá sa chnuasach seo. Níor cheart glacadh leis gurb ionann i gcónaí an t-eolas a thugtar faoi iontráil anseo agus a bhfuil sa leagan reatha den iontráil ar IATE. Is féidir an leagan reatha sin a cheadú ach cliceáil ar an nasc atá ar thaobh na láimhe deise ag barr gach iontrála. Breis eolais »

2 thoradh

  1. AGRICULTURE, FORESTRY AND FISHERIES · AGRI-FOODSTUFFS|beverages and sugar|sugar
    siúcra biatais Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Rübenzucker
    de
    Sainmhíniú aus Zuckerrüben gewonnener Zucker Tagairt "Wikipedia: http://de.wikipedia.org/wiki/Zuckerr%C3%BCbe (22.08.2005)"
    Nóta "XREF: Zuckerrübe IATE:756331 , DIV: cba, 22.08.2005"
    beet sugar
    en
    Sainmhíniú sucrose extracted by processing sugar beet; chemically identical to cane sugar Tagairt ---
    sucre de betteraves
    fr
    Sainmhíniú Sucre extrait des racines de betterave sucrière. Tagairt ---
  2. AGRI-FOODSTUFFS|beverages and sugar|sugar · INDUSTRY|chemistry
    siúcrós Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Sainmhíniú an siúcra is iomráití dá bhfuil ann, déshiúicríd ina bhfuil móilín glúcóis nasctha le móilín fruchtóis Tagairt 'siúcrós'. Hussey, M. Fréamh an Eolais. Coiscéim, Baile Átha Cliath, 2011.
    Saccharose | Sukrose | Rohrzucker | Rübenzucker | Sucrose
    de
    Sainmhíniú nicht reduzierendes Disaccharid, das gemeinhin als der Zucker gilt Tagairt "Wikipedia, http://de.wikipedia.org/wiki/Saccharose (28.11.2008)"
    sucrose | saccharose
    en
    Sainmhíniú sugar obtained from sugar cane and sugar beet Tagairt "office international de la vigne et du vin; Based on: Elmhurst College. Virtual Chembook. Carbohydrates. Sucrose http://www.elmhurst.edu/~chm/vchembook/546sucrose.html [10.9.2009]"
    Nóta In some countries it can be added to musts to increase their sugar content and consequently the alcohol content of the resulting wine. From a chemical point of view, it is a carbohydrate made from glucose and fructose units.
    saccharose
    fr
    Sainmhíniú Glucide du groupe des osides, formé par l'union d'un glucose et d'un fructose, constituant le sucre alimentaire (de canne, de betterave, etc.). Tagairt Le Petit Larousse 2005
    C12H22O11 | C12H22O11
    mul