AGRI-FOODSTUFFS|beverages and sugar|sugar · INDUSTRY|chemistry
- glúcós Tagairt "Rialachán (AE) Uimh. 510/2014 lena leagtar síos na socruithe trádála is infheidhme maidir le hearraí áirithe ar toradh ar phróiseáil táirgí talmhaíochta iad agus lena n-aisghairtear Rialachán (CE) Uimh. 1216/2009 ón gComhairle agus Rialachán (CE) Uimh. 614/2009 ón gComhairle, CELEX:32014R0510/GAFaomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex"
- ga
- Comhthéacs 'Siúcraí eile, lena n-áirítear lachtós, maltós, glúcós agus fruchtós atá íon go ceimiceach, i bhfoirm sholadach; síoróipí siúcra nach bhfuil ábhar blaistithe ná dathúcháin curtha leo; mil shaorga, cibé acu atá sé measctha le mil nádúrtha nó nach bhfuil; caramal...' Tagairt "Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagraíocht na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghaitear Rialacháin (CEE)Uimhi 922/72. (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001, agus (CE) Uimh. 1234/2007 ón gComhairle, CELEX:32013R1308/GA"
- Sainmhíniú an siúcra sécharbón (C6H12O6) is coitianta, agus príomhtháirge na fótaisintéise i bplandaí Tagairt Fiontar, Ollscoil Chathair Bhaile Átha Cliath (DCU), bunaithe ar: 'glúcós'. Hussey, M., Fréamh an Eolais, Coiscéim, Baile Átha Cliath, 2011.
- Glukose | Glucose
- de
- Sainmhíniú der am häufigsten vorkommende und biologisch wichtigste Einfachzucker (Monosaccharid); zusammen mit Fruktose Bestandteil des Haushaltszuckers Tagairt "http://www.ernaehrung.de/lexikon/ernaehrung/Lexikon_G/Glukose.html"
- Nóta DIV: KW 2.9.05
- glucose
- en
- Sainmhíniú "simple sugar (monosaccharide) with the molecular formula C 6H 12O 6, classed as a hexose" Tagairt "COM-Terminology Coordination, based on: Wikipedia. Glucose, https://en.wikipedia.org/wiki/Glucose [2.8.2018]"
- Nóta "It has two enantiomers [ IATE:1684578 ], D-glucose [ IATE:1616967 ] and L-glucose which does not occur naturally in higher living organisms, but can be synthesized in the laboratory. L-Glucose is indistinguishable in taste from D-glucose, but cannot be used by living organisms as a source of energy. Reference: COM-Terminology Coordination, based on:Wikipedia. L-Glucose, https://en.wikipedia.org/wiki/L-Glucose [2.8.2018]"
- glucose
- fr
- Sainmhíniú Glucide à 6 atomes de carbone (C6H12O6) très répandu dans la nature (miel, raisin, amidon), qui représente la source énergétique essentielle de l'organisme. Tagairt Le Petit Robert, 2004
- Nóta "Le glucose est un produit industriel, bien que son pouvoir sucrant ne soit que 70 % de celui du saccharose. Il est utilisé en confiserie, en pâtisserie, en pharmacie également. Le glucose commercial est un produit provenant de la transformation de l'amidon (surtout de maïs, mais aussi éventuellement de pomme de terre, riz ou manioc) dans des conditions données. [Grand dictionnaire terminologique (Office québécois de la langue française, 1990), http://www.granddictionnaire.com/ ]"