Gaois

Cóip statach de shonraí a easpórtáiltear ó IATE ó am go chéile atá sa chnuasach seo. Níor cheart glacadh leis gurb ionann i gcónaí an t-eolas a thugtar faoi iontráil anseo agus a bhfuil sa leagan reatha den iontráil ar IATE. Is féidir an leagan reatha sin a cheadú ach cliceáil ar an nasc atá ar thaobh na láimhe deise ag barr gach iontrála. Breis eolais »

1 toradh

  1. AGRI-FOODSTUFFS|food technology|food technology|vinification
    citin-glúcan Tagairt "Liosta agus tuairisc de na comhaid i gCód OIV um Chleachtais Fíoneolaíochta dá dtagraítear in Airteagal 3(2) de Rialachán Tarmligthe (AE) 2019/934 ón gCoimisiún"
    ga
    glúcan citine Tagairt "Rialachán Tarmligthe (AE) 2022/68 ón gCoimisiún lena leasaítear Rialachán Tarmligthe (AE) 2019/934 lena bhforlíontar Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 ó Pharlaimint na hEorpa agus ón gComhairle a mhéid a bhaineann le cleachtais fhíoneolaíocha údaraithe"
    ga
    coimpléasc citine‑glúcan Tagairt Téarmeolaithe COM-GA
    ga
    CCG Tagairt Téarmeolaithe COM-GA
    ga
    Úsáid sa teanga Cinneadh gur chuí an giorrúchán a bhunú ar an téarma Gaeilge, arae níor léir aon chúis sháraitheach le gan sin a dhéanamh
    Chitin-Glucan
    de
    chitin-glucan | chitin-glucan complex | CGC
    en
    Sainmhíniú copolymer that makes up fungal cell walls, consisting of covalently-bonded chitin and branched 1,3/1,6-β-D-glucan Tagairt "Wikipedia > Chitin-glucan complex (17.7.2024)"
    Nóta In their natural form, CGCs provide structural support to the fungal cell wall.As food additives, they are commonly used due to their ability to adsorb heavy metal ions.----------------------------------------Chitin-glucan extracted and purified from the mycelium of Aspergillus niger is used in vinification as fining agent of musts during racking in order to reduce the colloid content and cloudiness.