Gaois

Cóip statach de shonraí a easpórtáiltear ó IATE ó am go chéile atá sa chnuasach seo. Níor cheart glacadh leis gurb ionann i gcónaí an t-eolas a thugtar faoi iontráil anseo agus a bhfuil sa leagan reatha den iontráil ar IATE. Is féidir an leagan reatha sin a cheadú ach cliceáil ar an nasc atá ar thaobh na láimhe deise ag barr gach iontrála. Breis eolais »

2 thoradh

  1. AGRI-FOODSTUFFS|animal product|animal product · AGRI-FOODSTUFFS|food technology|food technology
    ionad spólta Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Comhthéacs 'Caitheann na hallmhairí teacht ó thríú tír arna formheas agus arna liostú ag an gCoimisiún Eorpach d’onnmhairiú an speicis/chatagóir táirge sin. Is amhlaidh ina theannta sin a chaitheann siad teacht ó bhunús formheasta, m.sh. seamlas, ionad spólta, fuarstóras nó monarcha phróiseála ar tugadh formheas dóibh agus a liostaíodh dá n-onnmhairiú chuig an AE i ndáil leis an táirge lena mbaineann.' Tagairt "'Scéimeanna agus Seirbhísí 2014-2020,' an Roinn Talmhaíochta, Bia agus Mara, https://www.agriculture.gov.ie/media/migration/gaeilge/SchemesandServicesIrish2311011216.pdf [30.7.2019]"
    Zerlegungsbetrieb
    de
    Sainmhíniú Betrieb zum Entbeinen und/oder Zerlegen von Fleisch Tagairt "Verordnung (EG) Nr. 853/2004 des Europäischen Parlaments und des Rates vom 29. April 2004 mit spezifischen Hygienevorschriften für Lebensmittel tierischen Ursprungs"
    cutting plant | cutting premises | cutting-up shop | cutting up shop | carcass cutting department
    en
    Sainmhíniú "'establishment' used for boning and/or cutting up meat" Tagairt "Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 laying down specific hygiene rules for food of animal origin"
    Nóta "For ""boning"" see IATE:1352869 ."
    atelier de découpage | établissement de découpage | local de découpe | atelier de découpe | salle de découpage
    fr
    Sainmhíniú structure, parfois annexée à l'abattoir, où a lieu le travail des carcasses Tagairt Direction des Journaux Officiels,Hygiène Alimentaire:viandes,Paris,1991,p64,103
  2. SCIENCE|natural and applied sciences|life sciences · AGRICULTURE, FORESTRY AND FISHERIES|means of agricultural production
    gearrthóg Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Steckling | Steckholz
    de
    cutting | plant cutting
    en
    Sainmhíniú part of a plant, such as a bud, leaf, or a portion of a root or shoot, that, when detached from the plant and inserted in soil, can take root and give rise to a new daughter plant Tagairt "'cutting'. A Dictionary of Biology (6 ed.). Elizabeth Martin and Robert Hine. Oxford University Press. Current Online Version: 2014, http://www.oxfordreference.com/view/10.1093/acref/9780199204625.001.0001/acref-9780199204625-e-1116?rskey=PAjf8Z&result=3 [5.11.2014]"
    bouture | boutures
    fr
    Sainmhíniú Partie de tige, rameau, racine, etc., détachée d'une plante et employée pour produire une nouvelle plante entière. Tagairt "Le grand dictionnaire terminologique (Office de la langue française, 1973) : http://www.granddictionnaire.com"