Gaois

Cóip statach de shonraí a easpórtáiltear ó IATE ó am go chéile atá sa chnuasach seo. Níor cheart glacadh leis gurb ionann i gcónaí an t-eolas a thugtar faoi iontráil anseo agus a bhfuil sa leagan reatha den iontráil ar IATE. Is féidir an leagan reatha sin a cheadú ach cliceáil ar an nasc atá ar thaobh na láimhe deise ag barr gach iontrála. Breis eolais »

1 toradh

  1. AGRI-FOODSTUFFS
    feabhsú táirgí bia Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Comhthéacs 'D'fhéadfadh na hacmhainní nó na scileanna atá riachtanach chun oibriú ar fheabhsú táirgí bia bheith in easnamh ar fhiontair bheaga agus mheánmhéide (FBManna) ar mhaith leo a bheith rannpháirteach i dtionscnaimh le haghaidh feabhsú táirgí bia; tá sé tábhachtach feasacht a mhúscailt i measc FBManna agus tacaíocht dóibh a spreagadh mar aon leis an aird a thugtar orthu agus an méid sin a dhéanamh trí fhaisnéis agus dea-chleachtais a roinnt go deonach i bhfianaise a sciar den mhargadh.' Tagairt 'Cruinniú na Comhairle Fostaíochta, Beartais Shóisialta, Sláinte agus Gnóthaí Tomhaltóirí an 17 Meitheamh 2016 Dréacht-Chonclúidí ón gComhairle maidir le Feabhsú Táirgí Bia,' Comhairle an Aontais Eorpaigh, http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-9484-2016-INIT/ga/pdf [4.9.2018]
    verbesserte Zusammensetzung von Lebensmitteln | Produktverbesserung von Lebensmitteln | verbesserte Lebensmittelrezeptur | Verbesserung von Lebensmittelprodukten
    de
    Sainmhíniú Verminderung des Salz-, Zucker- und gesättigten Fettsäuregehalts von Lebensmitteln, um eine gesündere Produktpalette zu erreichen und ernährungsbedingten Gesundheitsproblemen vorzubeugen Tagairt Council-DE in Anlehnung an " Konferenz zur EU-Strategie für bessere Nahrungsmittel" http://deutsch.eu2016.nl/kalender/2016/02/22/konferenz-zur-eu-strategie-fur-bessere-nahrungsmittel-verringerung-des-gehalts-an-salz-und-gesattigten-fettsauren-sowie-des-brennwerts [2.6.2016]
    food product improvement
    en
    Sainmhíniú improvement of the composition of food products especially by reducing their salt, saturated fat and calorie content and thus making them healthier Tagairt Council-HU, based on: Dutch Presidency paper 'Improving food product composition across the EU' http://english.eu2016.nl/binaries/eu2016-en/documents/publications/2016/02/22/improving-food-product-composition-across-the-eu/improving-food-product-composition-across-the-eu.pdf [1.6.2016]
    amélioration des produits alimentaires
    fr
    Sainmhíniú reformulation de la composition des produits alimentaires, en particulier pour en réduire la teneur en sel, en graisses saturées et en sucres ajoutés Tagairt Conseil-FR, d'après conclusions du Conseil du 17 juin 2016, http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-9484-2016-INIT/fr/pdf et feuille de route adoptée lors de la conférence d'Amsterdam des 22-23 février 2016, https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2016/02/22/roadmap-for-action-on-food-product-improvement