Gaois

Cóip statach de shonraí a easpórtáiltear ó IATE ó am go chéile atá sa chnuasach seo. Níor cheart glacadh leis gurb ionann i gcónaí an t-eolas a thugtar faoi iontráil anseo agus a bhfuil sa leagan reatha den iontráil ar IATE. Is féidir an leagan reatha sin a cheadú ach cliceáil ar an nasc atá ar thaobh na láimhe deise ag barr gach iontrála. Breis eolais »

2 thoradh

  1. AGRI-FOODSTUFFS|beverages and sugar|beverage|alcoholic beverage|wine
    neart alcóil féideartha de réir maise Tagairt Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagraíocht na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghaitear Rialacháin (CEE)Uimhi 922/72. (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001, agus (CE) Uimh. 1234/2007 ón gComhairle, CELEX:32013R1308/GA ;Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Sainmhíniú líon na gcileagram d'fhíoralcól is féidir a tháirgeadh trí choipeadh iomlán a dhéanamh ar na siúcraí atá in 100 cileagram den táirge Tagairt Fiontar, Ollscoil Chathair Bhaile Átha Cliath (DCU), bunaithe ar:Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagraíocht na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghaitear Rialacháin (CEE)Uimhi 922/72. (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001, agus (CE) Uimh. 1234/2007 ón gComhairle, CELEX:32013R1308/GA
    potentieller Alkoholgehalt (in % mas)
    de
    Sainmhíniú die Masseeinheiten reinen Alkohols, die durch vollständiges Vergären des in 100 Masseeinheiten des Erzeugnisses enthaltenen Zuckers gebildet werden können Tagairt Verordnung (EG) Nr. 1493/1999 des Rates vom 17. Mai 1999 über die gemeinsame Marktorganisation für Wein CELEX:31999R1493/DE
    potential alcoholic strength by mass
    en
    Sainmhíniú number of kilograms of pure alcohol capable of being produced by total fermentation of the sugars contained in 100 kilograms of the product Tagairt Regulation (EU) No 1308/2013 establishing a common organisation of the markets in agricultural products and repealing Regulations (EEC) No 922/72, (EEC) No 234/79, (EC) No 1037/2001 and (EC) No 1234/2007
    titre alcoométrique massique en puissance
    fr
    Sainmhíniú nombre de kilogrammes d'alcool pur susceptibles d'être produits par fermentation totale des sucres contenus dans 100 kilogrammes du produit Tagairt Règlement (UE) n ° 1308/2013 portant organisation commune des marchés des produits agricoles
    Nóta Le titre alcoométrique en puissance peut se mesurer:- soit en nombre de kilogrammes (ici)- soit en nombre de volumes (on parle alors du titre alcoométrique volumique en puissance).
  2. AGRI-FOODSTUFFS|beverages and sugar|beverage · AGRICULTURE, FORESTRY AND FISHERIES|agricultural activity|crop production
    neart alcóil féideartha Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Comhthéacs 'Ciallaíonn 'neart alcóil féideartha de réir toirte' an líon toirteanna d'fhíoralcól ag teocht 20 °C ar féidir a tháirgeadh trí choipeadh iomlán a dhéanamh ar na siúcraí atá in 100 toirt den táirge ag an teocht sin.' Tagairt Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagraíocht na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghaitear Rialacháin (CEE) Uimh. 922/72, (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001, agus (CE) Uimh. 1234/2007 ón gComhairle, CELEX:32013R1308/GA
    Sainmhíniú líon na gcileagram d'fhíoralcól ar féidir a tháirgeadh trí choipeadh iomlán a dhéanamh ar na siúcraí atá in 100 cileagram den táirge Tagairt Rialachán Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagraíocht na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghaitear Rialacháin (CEE)Uimhi 922/72. (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001, agus (CE) Uimh. 1234/2007, CELEX:32013R1308/GA
    potentieller Alkoholgehalt
    de
    Sainmhíniú Einheiten reinen Alkohols, die durch vollständiges Vergären des in 100 Einheiten des Erzeugnisses enthaltenen Zuckers gebildet werden können Tagairt Verordnung (EG) Nr. 1493/1999 des Rates vom 17. Mai 1999 über die gemeinsame Marktorganisation für Wein CELEX:31999R1493/DE
    potential alcoholic strength
    en
    Sainmhíniú number of units of alcohol capable of being produced by total fermentation of the sugars contained in 100 units of the product Tagairt Based on: Council Regulation (EC) No 1493/1999 of 17 May 1999 on the common organisation of the market in wine CELEX:31999R1493/EN
    Nóta it can be mesured:- either by volume (see: "potential alcoholic strength by volume" IATE:1442953 )- or by mass (see: "potential alcoholic strength by mass " IATE:1203453 ).
    titre alcoométrique en puissance
    fr
    Sainmhíniú le nombre d'unités d'alcool susceptibles d'être produits par fermentation totale de sucres contenus dans 100 unités du produit considéré Tagairt Sur base du règlement (CE) n° 1493/1999 du Conseil du 17 mai 1999 portant organisation commune du marché vitivinicole CELEX:31999R1493/FR
    Nóta Le titre alcoométrique en puissance peut se mesurer:- soit en nombre de volumes (on parle alors du "titre alcoométrique volumique en puissance" = IATE:1442953 )- soit en nombre de kilogrammes (on parle alors de "titre alcoométrique massique en puissance" = IATE:1203453 ).