Gaois

Téarmaí cosúla:

Cóip statach de shonraí a easpórtáiltear ó IATE ó am go chéile atá sa chnuasach seo. Níor cheart glacadh leis gurb ionann i gcónaí an t-eolas a thugtar faoi iontráil anseo agus a bhfuil sa leagan reatha den iontráil ar IATE. Is féidir an leagan reatha sin a cheadú ach cliceáil ar an nasc atá ar thaobh na láimhe deise ag barr gach iontrála. Breis eolais »

14 toradh

  1. AGRI-FOODSTUFFS · AGRICULTURE, FORESTRY AND FISHERIES
    cáis ghormfhéitheach Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Edelschimmelpilzkäse | blaugrün geaderter Käse | Käse mit Schimmelbildung im Teig | Blauschimmelkäse | Käse mit Schimmelbildung
    de
    blue mould cheese | blue-veined processed cheese | blue-veined cheese
    en
    Sainmhíniú general classification of cheeses that have had cultures of the mold penicillium added so that the final product is spotted or veined throughout with blue, or blue-grey mold and carries a distinct smell, either from that mold or from various specially cultivated bacteria. Tagairt Council-EN based on Wikipedia
    Nóta Some blue cheeses are injected with spores before the curds form, and others have spores mixed in with the curds after they form. Blue cheeses are typically aged in a temperature-controlled environment such as a cave
    fromage persillé | fromage à pâte persillée | fromage bleu | fromage à pâte bleue | bleu
    fr
    Sainmhíniú fromage affiné, à pâte légèrement salée, malaxée et persillée en raison de la présence de moisissures internes de couleur bleue Tagairt Glossaire hygiène des aliments (2004), site web du ministère de l'agriculture, http://www.google.fr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwi0xPWzrtLXAhWTyRoKHWCLAf0QFggmMAA&url=http%3A%2F%2Fagriculture.gouv.fr%2Ftelecharger%2F44039%3Ftoken%3D826974c7de9721107886da84337e6be5&usg=AOvVaw2FmX8IwsSzz2dOQwDrwjSA [22.11.2017]
    Nóta Les fromages à pâte persillée sont ensemencés de pénicillium roqueforti ou de penicillium glaucum, un champignon microscopique qui donne à la pâte ses veinures d'un vert bleuté et son goût. Ils peuvent être confectionnés à base de lait de vache, de chèvre ou de brebis. Source: Site web du Figaro, http://sante.lefigaro.fr/mieux-etre/nutrition-aliments/roquefort/quest-ce-que-cest [22.11.2017]
  2. AGRI-FOODSTUFFS|processed agricultural produce|milk product
    lobhadh craicinn cáise Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Krebs | Käsekrebs
    de
    Sainmhíniú gefürchtet bei den Käsern ist der sogenannte Käsekrebs. Kleinlebewesen bilden dann an bestimmten Stellen regelrechte Wucherungen, die immer tiefer in den Käse wachsen. Gefährdet sind immer solche Stellen, an denen die Rinde beschädigt ist. Neben mechanischen Zerstörungen können Schimmeleinwuchs und Aufweichung durch Tropfwasser die Ursachen sein. Ähnliche Stellen entstehen, wenn Käse sich bei der Lagerung berühren Tagairt Münster,Käse selbstgemacht,pala-verlag,Fulda,1986,S.127
    rind rot | cancer | cheese rind rot
    en
  3. AGRI-FOODSTUFFS|processed agricultural produce|milk product
    cáis tí Tagairt 'Lámhleabhar Bia & Dí,' Foras na Gaeilge, https://www.forasnagaeilge.ie/wp-content/uploads/2016/03/lamhleabhar_bia.pdf [17.7.2019] ;Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    cáis bainne bearrtha Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    cottage cheese
    en
    Sainmhíniú fresh cheese [ IATE:130397 ] curd [ IATE:1098885 ] product with a mild flavor Tagairt Wikipedia. Cottage cheese, https://en.wikipedia.org/wiki/Cottage_cheese [15.1.2019]
  4. AGRI-FOODSTUFFS|processed agricultural produce|milk product
    cáis úr Tagairt Rialacháin (AE) Uimh. 374/2014 maidir le dleachtanna custaim ar earraí de thionscnamh na hÚcráine a laghdú nó a dhíchur, CELEX:32014R0374/GA ;Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Comhthéacs '... cáis, im, bainne coipthe agus uachtar coipthe, nár cuireadh aon chomhábhar eile leo seachas táirgí lachtacha, einsímí bia agus cultúir mhiocrorgánacha atá sár-riachtanach don mhonarú, nó i gcás na cáise nach cáis úr ná cáis phróiseáilte í, an salann is gá chun í a mhonarú...' Tagairt Rialachán (AE) Uimh. 1169/2011 maidir le faisnéis bhia a sholáthar do thomhaltóirí lena leasaítear Rialachán (CE) Uimh. 1924/2006 ó Pharlaimint na hEorpa agus ón gComhairle agus Rialachán (CE) Uimh. 1925/2006 ó Pharlaimint na hEorpa agus ón gComhairle agus lena n-aisghairtear Treoir 87/250/CEE ón gCoimisiún, Treoir 90/496/CEE ón gComhairle, Treoir 1999/10/CE ón gCoimisiún, Treoir 2000/13/CE ó Pharlaimint na hEorpa agus ón gComhairle, Treoir 2002/67/CE ón gCoimisiún agus Treoir 2008/5/CE ón gCoimisiún agus Rialachán (CE) Uimh. 608/2004 ón gCoimisiún, CELEX:32011R1169/GA
    Frischkäse
    de
    Sainmhíniú zusammenfassender Begriff fuer eine Anzahl ziemlich unterschiedlicher Kaesesorten, die in den verschiedenen Laendern bestimmten, fuer jede Sorte festgelegten Definitionen entsprechen mue ssen Tagairt Schulz,Gr.Moelkerei-Lex.
    fresh cheese
    en
    Sainmhíniú curd-style cheese which does not undergo any ripening Tagairt 2010/678/EU: Decision concerning a financial contribution from the Union towards a coordinated monitoring programme on the prevalence of Listeria monocytogenes in certain ready-to-eat foods to be carried out in the Member States
  5. AGRI-FOODSTUFFS
    cáis phróiseáilte Tagairt Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Schmelzkaese
    de
    Sainmhíniú Durch Einschmelzen von Hart- oder Weichkaese hergestellt Tagairt Zolltarif
    processed cheese
    en
    Sainmhíniú product obtained by melting hard or soft cheese Tagairt Customs Tariff
    fromage fondu
    fr
    Sainmhíniú Obtenu en fondant des fromages à pâte dure ou des fromages à pâte molle Tagairt Tarif douanier
  6. AGRI-FOODSTUFFS|processed agricultural produce|milk product
    cáis mheidhg Tagairt Rialachán (AE) Uimh. 374/2014 maidir le dleachtanna custaim ar earraí de thionscnamh na hÚcráine a laghdú nó a dhíchur, CELEX:32014R0374/GA Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex
    ga
    Molkenkaese | Molkenkäse
    de
    whey cheese
    en
    Sainmhíniú product obtained by the concentration of whey and the moulding of concentrated whey, with or without the additionof milk and milk fat Tagairt Tetra Pak Dairy Processing Handbook. Chapter 14: Cheese, https://dairyprocessinghandbook.com/chapter/cheese [12.12.2018]
    Nóta See also: - whey (broader) [ IATE:1135685 ] - whey butter (related) [ IATE:1137114 ]
    fromage de petit lait | fromage de sérum | fromage de lactosérum | fromage obtenu à partir du lactosérum
    fr