AGRI-FOODSTUFFS|beverages and sugar|sugar · INDUSTRY|chemistry
 - maltós Tagairt "Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagraíocht na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghaitear Rialacháin (CEE)Uimhi 922/72. (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001, agus (CE) Uimh. 1234/2007 ón gComhairle, CELEX:32013R1308/GA ;Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex"
- ga
- Comhthéacs ‘Sa chóras díleáite briseann an einsím, amaláis, stáirse ina mhaltós agus briseann an einsím, maltáis, maltós ina ghlúcós.’ Tagairt Kennedy, D. et al., Eolaíocht na Linne seo, Elliot, M. et al. a d'aistrigh, An Gúm, Baile Átha Cliath, 1992 (i Nua-Chorpas na hÉireann a aimsíodh)
- Sainmhíniú déshiúicríd (siúcra braiche) atá foirmithe as dhá aonad ghlúcóis nascáil α(1→4) Tagairt Ollscoil Chathair Bhaile Átha Cliath (DCU), bunaithe ar: 'maltós'. Hussey, M. Fréamh an Eolais. Coiscéim, Baile Átha Cliath, 2011.
- Maltose | Malzzucker
- de
- Sainmhíniú weißer kristalliner Zweifachzucker (Disaccharid), Aubbauprodukt derStärke Tagairt "Wikipedia: http://de.wikipedia.org/wiki/Maltose [28.9.2009]"
- Nóta kommt besonders in Honig, Brot, Bier und Malzextrakt vor; DIV: AKO 23/06/2004, UPD: cba, 28.9.2009
- malt sugar | maltose
- en
- Sainmhíniú a white crystalline sugar formed during the digestion of starches Tagairt "http://dict.die.net/maltose/ (24.06.2004)"
- maltose | sucre de malt
- fr
- Sainmhíniú Diholoside, produit d'hydrolyse de l'amidon et de glycogène. Composé de deux molécules de glucose. Constitue le sucre de malt obtenu par saccharification. Tagairt "Grand dictionnaire terminologique (Office québécois de la langue française, 1982), http://www.granddictionnaire.com/"