Gaois

Téarmaí cosúla:

Cóip statach de shonraí a easpórtáiltear ó IATE ó am go chéile atá sa chnuasach seo. Níor cheart glacadh leis gurb ionann i gcónaí an t-eolas a thugtar faoi iontráil anseo agus a bhfuil sa leagan reatha den iontráil ar IATE. Is féidir an leagan reatha sin a cheadú ach cliceáil ar an nasc atá ar thaobh na láimhe deise ag barr gach iontrála. Breis eolais »

4 thoradh

  1. AGRI-FOODSTUFFS|beverages and sugar|sugar · INDUSTRY|chemistry
    maltós Tagairt "Rialachán (AE) Uimh. 1308/2013 lena mbunaítear comheagraíocht na margaí i dtáirgí talmhaíochta agus lena n-aisghaitear Rialacháin (CEE)Uimhi 922/72. (CEE) Uimh. 234/79, (CE) Uimh. 1037/2001, agus (CE) Uimh. 1234/2007 ón gComhairle, CELEX:32013R1308/GA ;Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex"
    ga
    Comhthéacs ‘Sa chóras díleáite briseann an einsím, amaláis, stáirse ina mhaltós agus briseann an einsím, maltáis, maltós ina ghlúcós.’ Tagairt Kennedy, D. et al., Eolaíocht na Linne seo, Elliot, M. et al. a d'aistrigh, An Gúm, Baile Átha Cliath, 1992 (i Nua-Chorpas na hÉireann a aimsíodh)
    Sainmhíniú déshiúicríd (siúcra braiche) atá foirmithe as dhá aonad ghlúcóis nascáil α(1→4) Tagairt Ollscoil Chathair Bhaile Átha Cliath (DCU), bunaithe ar: 'maltós'. Hussey, M. Fréamh an Eolais. Coiscéim, Baile Átha Cliath, 2011.
    Maltose | Malzzucker
    de
    Sainmhíniú weißer kristalliner Zweifachzucker (Disaccharid), Aubbauprodukt derStärke Tagairt "Wikipedia: http://de.wikipedia.org/wiki/Maltose [28.9.2009]"
    Nóta kommt besonders in Honig, Brot, Bier und Malzextrakt vor; DIV: AKO 23/06/2004, UPD: cba, 28.9.2009
    malt sugar | maltose
    en
    Sainmhíniú a white crystalline sugar formed during the digestion of starches Tagairt "http://dict.die.net/maltose/ (24.06.2004)"
    maltose | sucre de malt
    fr
    Sainmhíniú Diholoside, produit d'hydrolyse de l'amidon et de glycogène. Composé de deux molécules de glucose. Constitue le sucre de malt obtenu par saccharification. Tagairt "Grand dictionnaire terminologique (Office québécois de la langue française, 1982), http://www.granddictionnaire.com/"
  2. AGRICULTURE, FORESTRY AND FISHERIES|means of agricultural production · AGRI-FOODSTUFFS|beverages and sugar|sugar · AGRI-FOODSTUFFS|foodstuff|processed food product · AGRI-FOODSTUFFS|food technology|food additive · INDUSTRY|chemistry|chemical compound
    maltaideistrin Tagairt "Rialachán Cur Chun Feidhme (AE) 2022/2552 lena leagtar síos sonraíochtaí teicniúla na gceanglas sonraí i ndáil le mionábhar an staidrimh maidir le táirgeadh tionsclaíoch lena mbunaítear miondealú aicmiúcháin ar tháirgí tionsclaíocha, de bhun Rialachán (AE) 2019/2152 ó Pharlaimint na hEorpa agus ón gComhairle agus lena leasaítear Rialachán Cur Chun Feidhme (AE) 2020/1197 ón gCoimisiún, a mhéid a bhaineann le cumhdach an aicmithe táirgí, CELEX:32022R2552/GA Faomhadh an téarma seo mar chuid de Thionscadal Lex"
    ga
    Maltodextrin | 4-O-α-D-Glucopyranosyl-α-D-glucopyranose | Maltosedextrin
    de
    Sainmhíniú wasserlösliches Kohlenhydratgemisch, das durch Hydrolyse von Stärke (Poly-α-glucose) hergestellt wird Tagairt "CHEMIE.DE Information Service GmbH: Fachportal für Chemie, s. v. „Maltodextrin“, http://www.chemie.de/lexikon/Maltodextrin.html (4.7.2018)"
    maltodextrine | maltodextrin | C6nH(10n+2)O(5n+1)
    en
    Sainmhíniú polysaccharide, produced from starch by partial hydrolysis, usually found as a powder and used as a food additive, most often in sodas and candy; CAS number: 9050-36-6 Tagairt "Wikipedia, 'Maltodextrin', http://en.wikipedia.org/wiki/Maltodextrin [17.7.2012]"
    maltodextrine | malto-dextrine | dextrine-maltose
    fr
    Sainmhíniú produit préparé par hydrolyse enzymatique d'un amidon ou d'une fécule jusqu'à l'obtention d'une proportion notable de maltose Tagairt NF V 00-100:1979